Monique investeerde voor haar collega’s in ergonomische bureaustoelen. Ze werd verrast door 40 ingepakte stoelen in de loods. Het gesleep dat volgde, maakte de situatie een stuk minder ergonomisch...

Om haar medewerkers te ondersteunen in een goede en gezonde werkhouding, besloot de directie om alle werkplekken te voorzien van nieuwe ergonomische bureaustoelen. Monique ging in gesprek met verschillende leveranciers om samen de best passende stoel te vinden. Zo gezegd, zo gedaan: de bestelling werd geplaatst en op de afgesproken dag werden de bureaustoelen afgeleverd in de loods, zorgvuldig ingepakt en wel. De aanschaf leek in eerste instantie efficiënt (een verbetering van het fysieke welzijn). Wat Monique echter over het hoofd had gezien, was de tijd en inspanning die het haar én haar collega’s kostte om al deze stoelen uit te pakken, naar de werkplekken te verplaatsen, het verpakkingsmateriaal op te ruimen en de oude stoelen af te voeren.

Sta je op het punt om een dergelijke aanschaf te doen? Maak je leverancier verantwoordelijk voor het eindresultaat en voorkom onnodig tijdsverlies en (fysieke) inspanning.